Woensdagavond Club Wedstrijden 2020

Update (27 juni) naar aanleiding van de situatie rondom het Corona virus.

Inmiddels is er wat ruimte gegeven voor de watersporter en is de beperking van de 1,5 mtr niet van toepassing tijdens zeilwedstrijden.

Voor onze woensdagavond betekent dit dat de beperking van max 2 personen NIET meer van toepassing is.

Voor en na de wedstrijden geldt de beperking echter nog wel. Kijk hier voor de laatste informatie over de beperkingen op de haven (https://blocq.b-cdn.net/wp-content/uploads/2020/04/Maatregelen-Corona-virus.pdf)

De laatste informatie van het watersportverbond is hier te vinden (https://www.watersportverbond.nl/kenniscentrum/coronavirus/protocol-verantwoord-watersporten)

Elk jacht (en elke blocqer) is welkom, en hoeft niet ‘gemeten’ te zijn. De wedstrijden worden gevaren onder de alom bekende SW handicap. Dit systeem houdt rekening met een beperkt aantal verrekenfactoren. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om zonder gennaker of spinnaker de wedstrijd te winnen omdat als er met deze zeilen gevaren wordt een andere rating wordt berekend. Na afloop van elke wedstrijd kan op het terras van de Blocqhut (op veilige afstand van elkaar) worden geëvalueerd en wordt de uitslag bekend gemaakt.

Ook voor ‘nieuwkomers’ en mensen die uitsluitend willen of kunnen bemannen is dit een prima gelegenheid om kennis & kunde op te vijzelen! Mocht je een keer willen uitproberen stuur dan een berichtje naar één van de commissieleden en je bent van harte welkom om mee te varen.

 

Er zijn voor de uiteenlopende windrichtingen diverse banen vastgelegd, en bij lichter weer wordt er in principe een zogeheten ‘Q-baan’ gevaren. Dat is een relatief korte upwind-downwind baan waarbij het juist op boathandling aankomt. De ‘Q-baan’ heeft een eigen startlijn nét buiten onze haven, en een keerton welke circa één tot anderhalve mijl bovenwinds van de startlijn ligt.

De start is altijd om 19.30 uur, het startschip (meestal ook deelnemer!) is herkenbaar aan de seinvlag in de achterstag.

Meer informatie is te vinden op de wedstrijdpagina. Voor inlichtingen en inschrijven kun je ook contact opnemen met de wedstrijdcommissie.

Leden van de Wedstrijd commissie:

Sjeng Lumeij Voorzitter 06-51218206 j.t.lumeij@uu.nl
Jaap Jan Stevenhagen Secretaris, logistiek & uitslagen 06-81150929 jaapjan@stevenhagen.nu
Remco Schipper Penningmeester & SW Waarden 06-21954413 remcosc@gmail.com
Berry Ruisendaal Communicatie 06-53245165 info@whynot-sailing.nl

 

Voor 10 Euro kunt u het boekje met het wedstrijd reglement mèt toelichting (auteur Henk Plaatje) verkrijgen bij de wedstrijd commissie (op woensdag tijdens de nazit; zolang de voorraad strekt)