Telefoon havenmeester: +31(0) 6 27 51 24 97         E-mail havenmeester: havenmeester@blocq.nl

De Blocq van Kuffeler is een bijzondere haven: je geniet er vooral van rust. Aan de haven grenst het natuurgebied de Lepelaarsplassen met vele vogelsoorten, zoals een lepelaars, zilverreigers, ijsvogeltjes etc. Dit natuurgebied is vrij toegankelijk en ligt aan de overzijde van de Oostvaardersdijk op 1 minuut loopafstand.

Onze haven is een haven zonder poespas met eenvoudige voorzieningen: water en stroom op de steigers, een toiletgebouw met douches en het havenkantoor op de wal. Het haventerrein is afgesloten. Met behulp van een code kan je als passant het hek weer in als je het terrein hebt verlaten.

Ligplaatsen:  Passanten dienen, bij voorkeur, vooraf contact op te nemen met de havenmeester. De havenmeester wijst je dan telefonisch een plek toe. Bij afwezigheid of het niet kunnen bereiken van de havenmeester kun je een vrije box “groen bordje” kiezen, box-nummer telefonisch (voicemail) aan de havenmeester doorgeven s.v.p. Let op dat je een passende box in gebruik neemt. Boten die buiten de box uitsteken vormen een risico op schade aan eigen en andermans boot.

Bij afwezigheid van de havenmeester: stuur een SMS met vermelding van Datum, Naam, Scheepsnaam en aantal dagen naar de havenmeester en de betaling havengeld via mobiel bankieren met vermelding van Datum, Naam, Scheepsnaam en aantal dagen over te maken naar rekening NL20 INGB 0678 5981 77 t.n.v. Watersportvereniging “De Blocq Van Kuffeler”. De havenmeester doet dagelijks de ronde. De schuifbordcode in elke box betekent: groen: vrij; geel: vrij tot zondag 12.00 uur; rood: bezet. W.S.V. de Blocq van Kuffeler maakt geen gebruik van commerciële jachthaven bemiddelingssites!

Tarief:  Het liggeld (2023) is: 1,80 euro per meter scheepslengte per nacht. Het havenmeesterkantoor bevindt zich op de wal in het clubgebouw. De dienstdoende havenmeester zal niet altijd aanwezig zijn. Veelal wordt op een bord voor het raam aangegeven wanneer hij of zij aanwezig is.

N.B. De haven is niet ingericht voor ontvangst van beroeps- en commerciële vaart, ook niet voor schepen langer dan 15 meter.