Gedurende de winterperiode van 1 november tot 1 april is de haven gesloten voor passanten.

Telefoon havenmeester: +31(0) 6 27 51 24 97         

Voor tijdelijk verblijf is het een bijzondere haven: je geniet er vooral van rust. Aan de haven grenst het natuurgebied de Lepelaarsplassen met vele vogelsoorten, zoals een lepelaars, zilverreigers, ijsvogeltjes etc. Dit natuurgebied is vrij toegankelijk en ligt aan de overzijde van de Oostvaardersdijk op 1 minuut loopafstand. Het bezoekerscentrum ‘de Trekvogel’ grenst aan ons haventerrein.

lepelaar

Onze haven is een haven zonder poespas met eenvoudige voorzieningen: water en stroom op de steigers, een toiletgebouw met douches en het havenkantoor op de wal. Het haventerrein is afgesloten. Met behulp van een code kan je als passant het hek in en uit.

Ligplaatsen:   

Passanten dienen vooraf contact op te nemen met de havenmeester. De havenmeester wijst je dan telefonisch een plek toe. Bij afwezigheid of het niet kunnen bereiken van de havenmeester kun je een vrije box “groen bordje”, box-nummer per SMS aan de havenmeester doorgeven s.v.p. Bij afwezigheid van de havenmeester dien je bij het havenkantoor een passantenformulier in te vullen en het havengeld via mobiel bankieren overmaken en het formulier in de brievenbus achter te laten. Daar kan je ook de passantenfolder met wetenswaardigheden over haven en omgeving meenemen. De havenmeester doet dagelijks de ronde. De schuifbordcode in elke box betekent: groen: vrij; geel: vrij tot zondag 12.00 uur; rood: bezet.

Tarief

Het tarief (2020) is: 1,60 euro per meter scheepslengte per nacht. Voor multihulls gelden aangepaste tarieven. Het havenmeesterkantoor bevindt zich op de wal in het clubhuis. De dienstdoende havenmeester zal niet altijd aanwezig zijn. Veelal wordt op een bord voor het raam aangegeven wanneer hij of zij aanwezig is.

N.B. De haven is niet ingericht voor ontvangst van beroeps- en commerciële vaart, ook niet voor schepen langer dan 15 meter.

Downloaden (PDF, 28KB)