Vanaf 1 november 2021 tot 1 April 2022 is de jachthaven gesloten voor passanten.
Vanaf 1 April 2022 zijn passanten weer van harte welkom! Voor calamiteiten of meer informatie kunt u contact opnemen met de winterhavenmeester.

Telefoon havenmeester: +31(0) 6 27 51 24 97        

Voor tijdelijk verblijf is het een bijzondere haven: je geniet er vooral van rust. Aan de haven grenst het natuurgebied de Lepelaarsplassen met vele vogelsoorten, zoals een lepelaars, zilverreigers, ijsvogeltjes etc. Dit natuurgebied is vrij toegankelijk en ligt aan de overzijde van de Oostvaardersdijk op 1 minuut loopafstand. Het bezoekerscentrum ‘de Trekvogel’ grenst aan ons haventerrein.

lepelaar

Onze haven is een haven zonder poespas met eenvoudige voorzieningen: water en stroom op de steigers, een toiletgebouw met douches en het havenkantoor op de wal. Het haventerrein is afgesloten. Met behulp van een code kan je als passant het hek weer in als je het terrein hebt verlaten.

Ligplaatsen:  

Passanten dienen, bij voorkeur, vooraf contact op te nemen met de havenmeester. De havenmeester wijst je dan telefonisch een plek toe. Bij afwezigheid of het niet kunnen bereiken van de havenmeester kun je een vrije box “groen bordje” kiezen, box-nummer telefonisch (voicemail) aan de havenmeester doorgeven s.v.p. Let op dat je een passende box in gebruik neemt. Boten die buiten de box uitsteken vormen een risico op schade aan eigen en andermans boot. Bij afwezigheid van de havenmeester dien je bij het havenkantoor een passantenformulier in te vullen en het havengeld via mobiel bankieren over te maken en het formulier in de brievenbus achter te laten. Daar kan je ook de passantenfolder met wetenswaardigheden over haven en omgeving meenemen. De havenmeester doet dagelijks de ronde. De schuifbordcode in elke box betekent: groen: vrij; geel: vrij tot zondag 12.00 uur; rood: bezet.

W.S.V. de Blocq van Kuffeler maakt geen gebruik van commerciële jachthaven bemiddelingssites!

Tarief

Het tarief (2021) is: 1,60 euro per meter scheepslengte per nacht. Het havenmeesterkantoor bevindt zich op de wal in het clubgebouw. De dienstdoende havenmeester zal niet altijd aanwezig zijn. Veelal wordt op een bord voor het raam aangegeven wanneer hij of zij aanwezig is.

N.B. De haven is niet ingericht voor ontvangst van beroeps- en commerciële vaart, ook niet voor schepen langer dan 15 meter.

 

Downloaden (PDF, 28KB)