De Watersportvereniging ‘De Blocq van Kuffeler’ werd in 1987 opgericht door een aantal leden van het eerste uur. Pas in 2000 konden we overgegaan tot het openen van de verenigingshaven.

haven overzicht-3

De vereniging heeft als doel het bevorderen van de zeilsport. Jaarlijks ondernemen we een breed scala aan activiteiten. Bijvoorbeeld gedurende het vaarseizoen: een zeetocht naar Engeland, een voorjaars- en najaarstocht op het IJsselmeer, wedstrijdzeilen op de woensdagavond, jeugdzeilen, vrouwenzeilen en een manoeuvreercursus. In de wintermaanden cursussen en andere bijeenkomsten in het clubhuis ‘De Blocqhut’ aan de haven. Verder hebben we gezelligheidsbijeenkomsten, opgeluisterd door het eigen shantykoor ‘Jufferblocq’. Ieder kwartaal verschijnt ons clubblad ‘Blocqschrift’.

vrouwzeil2005

Zelfwerkzaamheid

Een belangrijk principe van onze vereniging is zelfwerkzaamheid. De leden voeren alle beheer en onderhoud zelf uit.

Harde voorwaarde voor toelating als lid van de vereniging is dat je bereid bent je handen uit de mouwen te steken.

Deze inzet is niet af te kopen. Je kunt onder meer deelnemen aan het zomer- en winterklaar maken van de haven, bestuurstaken uitvoeren of actief zijn in een van de vele commissies. Maar ook kun je parttime havenmeester worden.